Twee uitersten van mezelf

Na alweer enige tijd bij een psycholoog in behandeling te zijn geweest had ik het gevoel stil te staan. De gesprekken waren prettig, maar verder gebeurde er niet zo heel veel.

Via via hoorde ik over paardencoaching en ik dacht dat dat misschien wel goed voor me was, wellicht zou dit de impasse kunnen doorbreken. En of het dat gedaan heeft! Ik voelde me direct op mijn gemak bij Pia. Ze vertelde wat er zou gaan gebeuren. Ik ben niet helemaal op mijn gemak bij paarden, zelfs een beetje angstig. Ze zijn zo groot en ik kan moeilijk inschatten wat ze gaan doen. Maar door Pia haar uitleg voelde ik me rustig.

Toen we het paard gehaald hadden en we bij de bak stonden, werd ik wel zenuwachtig maar dat was niet door het paard maar meer voor wat het me zou laten zien. Het is moeilijk te omschrijven, ik vond het heel bijzonder te zien hoe het paard op me reageerde, het liet me twee uitersten in mijzelf zien. Pia vertelde me ondertussen wat zij zag en stelde me goede vragen.

Ik heb veel inzichten gekregen en ik de spiegels die het paard me heeft voorgehouden hebben me letterlijk een beeld gegeven van hoe ik me gedraag. Het is nu ruim een week geleden en ik heb in die week weer stappen gezet! Heel hartelijk dank Pia, voor jouw mooie inzichten en hulp!