Lang geleden dat ik me zo rustig voelde

Samen met een goede vriendin meldde ik mij bij Pia voor een paardencoaching. Op een prachtige locatie zou, zo bleek later, een bijzondere ervaring voor mij plaatsvinden.

Na de eerste kennismaking met Pia en een fijne uitleg over het gedrag en de eigenheid van paarden gingen we op weg naar Larry. Een lief, niet al te groot dier, dat vrij sensibel bleek te zijn. Ook zonder ervaring met paarden werd ik niet ‘bang’ van hem. Met de uitleg dat paarden letterlijk spiegelen en niet oordelen, maar spanning kwijt willen, stapte ik binnen de buitenbak. Daar stond ik, alleen met Larry en binnen 3 minuten werd ik zodanig met mijzelf geconfronteerd, zonder druk of dwang, dat ik huilde. Nou moe, Larry wist volledig langs mijn verdediging te gaan en liet zich niet voor de gek houden.

Pia beschreef op een respectvolle wijze wat er hier gebeurde. Ze stelde de juiste vragen en beschreef wat zij zag. Dat maakte voor mij dat ik de ervaring toe kon laten en in een uur tijd mezelf weer kon zien en ervaren. Weer naar huis, was ik vol gedachten en een glimlach. Het is lang geleden dat ik me zo rustig voelde van binnen.

Ik zou iedereen een sessie met Pia en Larry gunnen!

Carola, GZ psycholoog

Leave a Reply