Over mij

Pia Verbakel – Toegepast psycholoog en paardencoach

Zo lang ik me kan herinneren heb ik twee grote interesses: paarden en menselijk gedrag.

Mijn passie voor paarden heb ik al van kleins af aan. Als kind was ik op ieder vrij uurtje tussen de paarden te vinden en nog steeds vind ik het heerlijk om me tussen de paarden te bevinden, voor mij is dit de ultieme ontspanning.

De passie voor menselijk gedrag kwam wat later maar is ook al van jongs af aan aanwezig geweest. De vraag waarom mensen

doen wat ze doen en waarom ieder persoon ander gedrag vertoont in eenzelfde situatie heeft me altijd gefascineerd.

In 2008 ben ik dan ook Toegepaste Psychologie gaan studeren aan de Hogeschool in Eindhoven. Hier heb ik mijn eerste echte inzichten over menselijk gedrag gekregen en mijn interesse bleef groeien. Na mijn afstuderen ben ik gaan werken als ouderenwerker en mantelzorgondersteuner. In deze functie coach ik ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en coach ik de mantelzorgers om gezond te kunnen blijven zorgen om te voorkomen dat zij overbelast raken. Altijd heb ik gezegd ‘ik wil met mensen werken’ en inderdaad, hier haal ik erg veel voldoening uit.

Toen maakte ik, via mijn werk, kennis met twee paardencoaches en viel bij mij het kwartje. Mijn twee passies combineren en op die manier mensen een stapje verder kunnen helpen, dat leek me fantastisch!

Vanuit dit enthousiasme ben ik gestart met de beroepsopleiding tot paardencoach. Tijdens deze opleiding viel alles op zijn plek. Voor mij was het heel bijzonder om te zien hoe psychologie en paarden bij elkaar komen en er dan wonderbaarlijke dingen gebeuren.

Zelf heb ik verschillende coachingssessies met paarden ondergaan tijdens de opleiding en dit zijn ervaringen die ik nooit meer zal vergeten. Het heeft me meer zelfinzicht gegeven en heeft me het vertrouwen in mezelf gegeven om voor 100% voor mijn passie te durven gaan. Ik gun het iedereen om minimaal eens in zijn leven een paardencoach sessie mee te maken en zo meer inzicht te krijgen in de eigen sterktes en valkuilen en de manieren om hier effectief mee om te gaan.

De keuze om mijn kennis, ervaring en passie samen te brengen in het beroep van paardencoach is voor mij een logische stap waarmee ik hoop velen te kunnen ondersteunen in de uitdagingen en valkuilen van het leven.

Meer informatie over wat deze manier van coaching precies inhoud vindt u onder het kopje paardencoaching