Het paard is een therapeut zonder diploma

Ik had al veel aan zelfontwikkeling gedaan, een ding bleef echter bestaan en dat was de angst voor paarden.

Ik besloot ook hier een einde aan te maken en heb een afspraak paarden coaching bij Pia gemaakt.Wat een belevenis was dat!!! Ik kan het iedereen aanraden die worstelt met emoties van binnen en niet weet waar ze vandaan komen.
Belle was het paard dat mij ging helpen met mijn probleem. Dat is namelijk precies wat ze heeft gedaan, ze was de therapeut zonder diploma om het zo maar te zeggen.
Eerst bleef ze helemaal achter in de wei staan toen wij eraan kwamen. Ik had toen al de nodige tranen gelaten puur door de spanning over het feit dat het nu echt ging gebeuren.
Pia wist precies te vertellen waar mijn probleem waarschijnlijk mee te maken had nadat ik haar het een en ander over mezelf had verteld. Toen ze het zei wist ik gelijk dat dat de waarheid was.
Ik stond stijf van de spanning maar we moesten toch de wei in. Stap voor stap richting Belle. Pia nam echt de tijd voor mij. En ze wist precies uit te leggen wat de betekenis was van Belle haar gedrag. Er kwam een punt dat ik helemaal ontspande en toen pas kwam het paard recht op mij af lopen.

Onmiddellijk schoot ik weer in mijn angst. Belle bleef voor mij staan en verroerde zich niet.Toen ik haar ten slotte durfde aan te raken en verbinding maakte met de prachtige energie die ze uitstraalde gebeurde er iets in mij wat ik nog steeds niet helemaal kan verklaren. De tranen liepen over mijn wangen en ik kon niet meer ophouden met snikken.
Op dat moment wist ik het: dit was geen angst het was een gemis waar ik jarenlang mee heb rond gelopen. Belle voelde ineens heel vertrouwd en er stroomde alleen maar liefde tussen ons.

Het mooiste moment was dat Belle mij tegen zich aantrok, met haar grote mooie hoofd drukte ze mij zachtjes en tegelijkertijd stevig tegen zich aan. Ik zal dat moment nooit meer vergeten. Later mocht ik nog even met haar lopen en dat alles voelde heel vertrouwd. Ik had zelf nooit gedacht dat een sessie zoveel impact zou hebben en mijn probleem als sneeuw voor de zon zou doen verdwijnen.

De begeleiding van Pia was professioneel en liefdevol. Ik kan dit echt iedereen alleen maar aanbevelen!