Om nooit te vergeten

De vraag of ik eens een paardencoachingssessie wilde ervaren kwam voor mij erg onverwacht. Nooit ben ik bezig geweest met dit soort activiteiten en eerlijk gezegd kon ik me er niet echt iets bij voorstellen.

Vanuit mijn werk als maatschappelijk werker werd ik toch geprikkeld en heb ik toegezegd. Eenmaal aangekomen op locatie merkte ik dat ik toch wat spanning had, waar had ik nu toch weer ja tegen gezegd? Ik heb niks met paarden en vond ze zelfs een beetje eng.

Ik maakte kennis met Pia, ze stelde me meteen op mijn gemak en liet me het paard zien waarmee ze mij zou gaan coachen, deze was gelukkig niet al te groot en er viel al wat spanning van me af. Het paard werd in de bak gezet en Pia vertelde mij het een en ander over paardencoaching en wat er van mij verwacht werd. Na een minuut of 10 mocht ik de bak in en maakte ik kennis met het paard. Het gevoel dat ik kreeg toen ik bij het paard stond zal ik nooit meer vergeten, het voelde alsof het paard dwars door me heen keek en alleen hierdoor werd ik al wat emotioneel.

Pia heeft mij tijdens de sessie op een hele prettige manier begeleid, er was ruimte voor mijn emoties, ze bleef erg rustig en legde mij geen antwoorden op. Ik kreeg echt het gevoel dat ik leidend was in wat ik wilde vertellen. Het paard liet tijdens de sessie verschillend gedrag zien wat Pia interpreteerde en bij mij checkte of ik hier iets in herkende. Herkenning alom! Ik was ontzettend verbaasd met de signalen die het paard liet zien en dit kwam erg bij me binnen, thema’s waar ik mezelf wel van bewust was maar die ik gedurende mijn leven heb weg gestopt kwamen weer omhoog.
Niet alleen werd ik me bewust van deze thema’s maar ook voelde ik de steun van het paard (van te voren had ik nooit gedacht dat ik dit zo zou ervaren als niet-paarden-mens). Vanuit deze sessie en de steun die ik gevoeld heb vanuit het paard en vanuit Pia ben ik in de weken daarna actief veranderingen aan gaan brengen in mijn leven en heb ik de kracht gevonden om stappen te ondernemen om met bepaalde thema’s om te gaan en de regie over mijn leven terug te pakken.

Een ervaring die me dichter bij mezelf heeft gebracht en een om nooit meer te vergeten.

-Lisanne, maatschappelijk werker, 42 jaar

Leave a Reply